Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bulgur s mungem a olivami

3. 7. 2014

bulgur.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience: 

2 hrníčky bulguru

1 hrníček loupaných mungo (nebo den před tím namočených - neloupaných mungo)

olivy tmavé

kapary

rajčata

salát

sojová omáčka

ume ocet nebo šťáva z jednoho citrónu

slunečnicová semínka

Postup:

Bulgur s mungo dáme do hrnce a zalijeme dvojnásobnou dávkou vody - tedy 6 hrníčků vody. Směs se vaří poměrně rychle, počítejte tak 15 - 20 minut dle množství. Hlídejte vyvařenou vodu a občas ochutnejte, zda je bulgur a mungo hotové. Bulgur s mungem smícháme se zeleninou a semínky, osolíme - pokud nepoužijeme ume ocet, který solí. Přilijeme sojovku a dobrou chuť!

Velmi chutné, jednoduché a rychlé jídlo.

 

Zdroj: http://www.vegmania.cz/