Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chilli con tofu

27. 1. 2013

chilli-con-tofu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jedno česnekové tofu

dvě hrsti hnědé fazole (uvařené s tymiánem)

jedna cibule

jedna střední červená paprika
 
česnekové tabasco
 
chilli omáčka
 
sůl, pepř, sladká paprika
 
Nakrájíme si cibuli na větší kousky, orestujeme na pár kapkách oleje, přihodíme pokrájenou červenou papriku, po chvilce dáme pryč z ohně, zasypeme sladkou paprikou, promícháme a dáme zpět na oheň zpěnit. Poté přijdou na řadu vařené fazole a na kostky nakrájené tofu, osolíme, opepříme a vyřádíme se s tabascem (je trochu dražší, ale zato dobrý) a chilli omáčkou (z čínského obchůdku) podle toho, kolik toho zvládnem. Zalijeme dvěmi deci vody a dáme na 10 minut pod pokličku vařit na mírnějším ohni, podáváme s těstovinami.
 
Zdroj: http://veganodaktyl.veganka.cz