Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cizrna po indicku

27. 1. 2013

cizrna-po-indicku-n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Z tohoto množství uděláte jednu porci.

Suroviny:
 
1 hrst cizrny
1 mrkev
1 malá cibule
1 lžička rajského protlaku
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce oleje
1 lžička kari koření
špetka zázvoru
špetka chilli
špetka soli

Postup:
 
Cizrnu propláchněte a přes noc namočte v dostatečném množství vody. Vodu z cizrny slijte a v čerstvé vodě cizrnu uvařte do měkka.
Očistěte mrkev a cibuli a nakrájejte je na menší kousky. V hrnci pak mrkev cibuli a koření společně osmahněte. Až je mrkev měkká, tak přidejte mouku, chvilku opražte a přidejte cizrnu, rajský protlak a vodu. Vše chvíli povařte a podle chuti osolte.
Hotovou cizrnu podávejte s čerstvým rajčetem.
 
Zdroj:  http://www.veganske-recepty.wz.cz