Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hummus

hummus_205.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suroviny:

2 šálky vařené cizrny,

šťáva z 1 citronu,

2 lžíce tahini (sezamová pasta),

4 lžíce olivového oleje,

1 dl vody z cizrny,

2 – 3 lžičky římského kmínu,

3 stroužky česneky,

sůl,

pepř.

Postup: 
Šálek cizrny přes noc namočíme do studené vody (zdvojnásobí objem). Druhý den jí co nejdéle vaříme v mírně osolené vodě doměkka (případně ještě můžeme odebrat slupky, které při vaření vyplavou) a trochu vody necháme stranou. Pokud koupíme vařenou cizrnu v nálevu, tak ji stačí povařit jen krátce. Do mixéru vložíme cizrnu, na malé kousky nakrájený česnek, šťávu z citronu, tahini, olivový olej, vodu od vaření cizrny, římský kmín, sůl, pepř (případně ještě trochu petržele) a mixujeme dohladka. Pokud je směs příliš hustá, zředíme vodou z cirzny. Jednotlivé porce pokapeme olivovým olejem, ozdobíme petrželkou a podáváme s arabským nebo pita chlebem (pomazánku můžeme namazat na chléb nebo jej do ní namáčet).
 
Zdroj: http://soucitne.cz