Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karbanátky zeleninové (zbytky po juicování)

  katbenatky.jpg

 

 

 

 

 

 

 

2 hrnečky nastrouhané mrkve, může být i jiná zelenina (já používám zbytky po juicování)

2 plné lžíce namletých lněných semínek - zalijeme horkou vodou a necháme odstát

1,5 hrnku mouky (rýžové, špaldové, krupičky atd.)

2 malé cibule

chilli

zázvor

česnek

sojová omáčka

sezamová semínka

citron

 

nebo

česnek

majoránka

petržel

sojová omáčka

oregano

bazalka

Jsou možné různé variace.

Postup:

Do velké mísy dáme zeleninu, nakrájíme cibulku nadrobno a přidáme do mísy. Zasypeme moukou a doředíme vodou nebo rostlinným mlékem dle potřeby, aby vznikla hustější kaše. Přidáme semínka a všechny ostatní přísady dle vašeho výběru.

Kouzlo je v dochucení, směs ochutnejte a přidejte podle jednoho z tipů z okýnka ingrediencí.

Dáme na pečící papír do vyhřáté trouby asi na 160 stupňů a pečeme asi 20 minut. Doporučuji nejdříve dát na zkoušku pouze 2 karbanátky a uvidíte, zda je konzistence oka a dobře se peče.

 

Zdroj: http://www.vegmania.cz/