Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kitchari

  kithccari.jpg

 

 

 

 

 

 

 

1,5 hrnku rýže

0,5, hrnku červené čočky nebo mungo (nutno předem namočit)

rajče

cibule a jakákoliv sezónní zelenina

semínka a kvalitní olivový olej nebo ghí (pro vegetariány)

pokud máte, tak přidejte čerstvý koriandr

koriandr

kari

chilli

Postup:

Do jednoho hrnce dáme vařit rýži a čočku a zalijeme 4 hrnky vody. Přidáme pokrájené rajče.

V druhém hrnci rychle orestujeme cibuli a přidáme lžičku kari, koriandru a špetku chilli. Až se koření rozvoní, tak přidáme pokrájenou zeleninu a zalijeme horkou vodou, aby zelenina byla pod vodou. Zeleninu dusíme do měkka asi 20 minut a dosolíme. Rýže s čočkou se vaří asi stejně dlouhou dobu - dokud se nevyvaří voda.

Můžeme dochutit ume octem a sojovou omáčkou. Posypeme semínky a čerstvým koriandrem. Toto jídlo je v ayurvédě považováno za velmi dobře stravitelné a vysoce výživné.

 

Zdroj: http://www.vegmania.cz/