Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejoblíbenější Polévka z Červené Čočky

  cervena_cocka_polevka1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

 1 hrnek červené čočky

 2 lžíce (sezamového) oleje

 1 větší cibule

 5 - 6 stroužků česneku

 1 lžíce římského kmínu

 cca 4 cm velký kus čerstvého (bio) zázvoru

 1 větší chemicky neošetřený (bio) citrón

 1 400ml konzerva krájených rajčat (nebo 4 větší čerstvá rajčata, ale konzervovaná - rozvařená jsou v tomto případě lepší)

 1,3 l zeleninového vývaru nebo vody s odpovídajícím množstvím kvalitního zeleninového bujónu (např. sypký Wurzl či Alnatura)

 sůl a pepř dle chuti

 čerstvé bylinky na ozdobu (nejlépe pažitka)

 

Postup:

Čočku dobře propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. V hrnci rozehřejte olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek a asi 5 minut opékejte. Poté přidejte římský kmín a najemno nastrouhaný zázvor a nechte ještě minutku osmahnout. Přidejte čočku, krájená rajčata a tři plátky citrónu, zalijte vývarem, dobře promíchejte, přikryjte a přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut, dokud není čočka měkká. Dochuťte pepřem a solí a případně i šťávou ze zbytku citrónu. Podávejte s čerstvými bylinkami.

Zdroj:http://www.veganotic.cz/