Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veganská tlačenka se shitake

tlacenka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suroviny:

1/2 sáčku prášku z mořských řas agar-agar
1/2 uzeného tofu nastrouhaného nahrubo
250g hub shitake (možno použít i hlívu nebo jiné houby)
1 kostka zeleninového bujónu
sojová omáčka
sůl
nori vločky
 
Postup:
Shitake nakrájíme na drobné kostičky nebo je prolisujeme přes kráječ na vajíčka - hodí se na rychlé krájení měkkých surovin. Kostičky shitake orestujeme na trošce "másla" alsan bio nebo na olivovém oleji. Mezitím si ve vedlejším hrnci připravíme nálev z 1/2 litru vody a zeleninového bujónu, do kterého přidáme prášek agar a trošku soli. Nálev přivedeme k varu a přidáme do něj orestované shitake a nastrouhané tofu a 1-2 minuty povaříme. Poté nalijeme do misek nebo uříznuté lahve a necháme ztuhnout. Podáváme s cibulí a octovou zálivkou.
 
Dobrou chuť :-)
 
Zdroj: http://vegan.web-stranky.cz