Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veganské obalovací těstíčko

29. 1. 2013

publications_78275.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jednoduchý recept na obalovací těstíčko, které si můžete doma vyrobit zcela přírodní, z běžně dostupných surovin, v libovolném množství a podle vaší potřeby. Těstíčko je obdoba známé hrašky, která má však jen jedinou variantu veganskou - hrašku vegan. Ostatní druhy hrašky jsou s přírodním aroma sýra tj. s mléčnou součástí. S tímto veganským těstíčkem však můžete být bez obav :-)

 
Suroviny:
hrachová mouka (nebo nějaká jiná luštěninová)
kukuřičná mouka
amaranthová mouka
sůl, koření (kari apod.)
(může být i troška kypřícího prášku bez fosfátů)
 
Používám poměr 5 dílů hrachové mouky, 2 díly kukuřičné mouky, špetka amaranthové mouky, špetka kypř. prášku a koření podle oka. Potřebné množství směsi se smíchá s vodou, aby vzniklo těstíčko (hustší bude vydatnější, řidší vystačí na víc kousků zeleniny). Toto těstíčko je taková moje varianta hrašky, ale není tak nadýchané. Hrachovou mouku mám vlastní výroby. Jedna paní mi namele hrách na svém výkonném mlýnku nahrubo a já si ji pak domelu na svém mlýnku na kávu a ještě přesiju přes sítko. Ještě jsem neviděla hrachovou mouku prodávat, ale určitě jde použít i sojová nebo lupinová mouka. 
 
Snad bude tento recept někomu užitečný.
 
Přeji hezký den
 
Lucka
 
Zdroj: http://vegan.web-stranky.cz