Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapékané těstoviny s rajčatovo-boloňskou omáčkou a baklažánem

27. 1. 2013

vegrcp_testoviny.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

500g těstovin (doporučuji vrtulky) 
rajčatový protlak
sójová drť
cibule
2 baklažány
olej
černé koření
sůl
větvičky rozmarýnu (nemusí být)



   Začneme tím, že si na plátky nakrájíme baklažán, který z obou stran osolíme a rozložíme na talíř. Necháme stát 25 minut. Mezitím si dáme vařit vodu na těstoviny a vařící vodou zalijeme sójovou drť s kořením a solí v hrnci. Na kostky nakrájíme cibuli a orestujeme. Když je sójová drť měkká, scedíme jí a přidáme k cibuli. Mícháme, dokud trochu nezhnědne, potom přidáme rajčatový protlak, černé koření a sůl podle potřeby. Když už jsou těstoviny hotové, vyhřejeme troubu na 200°C. Všechny baklažánové plátky důkladně utřeme od "potu" a můžeme vkládat. Doporučuji takto: vrstva těstovin, vrstva baklažánů a zalít omáčkou. Takto pokračujeme dokud nevložíme všechny suroviny. Nakonec, vrch ozdobíme rozmarýnem a šoupneme do trouby. Sledujeme a ochutnáváme dokud nemáme pocit, že už to je hotové :)

 
Zdroj: http://www.onelove.cz