Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zeleninová pánev s marinovaným tofu

28. 2. 2013

 

zeleninova-panev-s-marinovanym-tofu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Pro 6 osob

Přísady:

Stir-fry (směs na pánev):

1 lžíce sezamového oleje

2 lžíce červené thajské kari pasty

2 stroužky česneku, rozmáčknuté

2 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru

300 g sójových výhonků

1 červená paprika, očištěná od semínek a nakrájená na tenké proužky

1 svazek jarní cibulky, očištěné a nasekané

125 g malých žampionů

150 g hrachových lusků, rozříznutých podélně na polovinu

1 lžíce sójové omáčky

listy koriandru na oblohu

Tofu a marináda:

1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru

4 rozmáčknuté stroužky česneku

1 lžíce hnědého cukru

1 lžíce dijonské hořčice

4 lžíce sójové omáčky

500 g Bio tofu natural, nakrájeného na tenké, 5 mm silné plátky

olivový olej na osmahnutí

Příprava:

1. Na tofu si připravte marinádu ze zázvoru, česneku, cukru, hořčice a sójové omáčky a plátky tofu v ní obracejte tak dlouho, až budou pokryty ze všech stran. Nechte marinovat co nejdéle - od 30 minut do 24 hodin.
2. Pro Stir-fry rozehřejte sezamový olej na hodně vysokou teplotu. Přidejte kari pastu a několik vteřin míchejte, poté přidejte česnek a zázvor a opět zamíchejte. Dejte zeleninu do pánve wok a za neustálého míchání nechte osmahnout 1-2 minuty, poté zakryjte a duste 5 minut, až zelenina změkne. Přimíchejte sójovou omáčku.

3.  Mezitím nechte tofu okapat, marinádu uschovejte. Tofu osmahněte z obou stran v trošce horkého olivového oleje. Hotové kousky udržujte teplé pod předehřátým grilem, dokud nebude zelenina upečená do měkka.

4.  Zbývající marinádu přidejte k zelenině. Ochuťte solí a podávejte s velmi horkým tofu a posypané koriandrem.

 

Zdroj:www.veganfoods.cz